
Ingredienser: (4 portioner)
- 1 kg Kyckling
- 1/2 kopp extra jungfru olivolja
- 2 stora lökar (riven)
- 1/4 kopp Citronsaft
- 4 medelstora tomater
- 1 tsk Salt
- 1/2 tsk Svartpeppar
- 1/2 tsk Saffran
Gör så här
Förbered Marinad: Blanda olivolja, riven lök, saffran, citronsaft salt och svartpeppar. Tag bort skinn och ben från kycklingen. Skär den i små bitar. Låt kycklingen ligga i marinaden över natten i kylskåp.Trä upp kycklingen på långa, tunna metall grillspetten. Pensla med Marinaden. Trä upp tomater separat på ett annat grillspett. .Grilla i ca 5-10 minuter på varje sida, vänd ofta. Joojeh Kabab kan också vara beredda på ugnen. Förbered kyckling som tidigare, värm ugnen till 225-250° (en hög temperatur) och sätt kycklingen i ugnen.Servera varmt med basmatiris eller färskt bröd och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar