- 500 g malet lammkött eller nötkött
- 2 stora lökar (riven)
- 1 stor ägg (vispade ägg)
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. svartpeppar
- 1 tsk. gurkmeja
- 4 medelstora tomater
- sumak (valfritt)
Gör så här
Blanda kött, lök, ägg, salt, peppar och gurkmeja väl och låt stå i kylskåp över natten (eller under flera timmar). Ju kallare blandningen, desto bättre kommer den att hålla sig till de grillspetten. Dela upp blandningen i 10-12 portioner. Pressa köttet runt lång, tjock metall grillspett och forma jämnt. Trä upp tomater på en annan grillspett. Grilla dem i ungefär fem minuter på varje sida och vänd ofta.
Servera med varmt ris och njut!
1 kommentar:
Håller på att experimentera lite;)
Tror du det blir bra om man häller lite cream fresch och bakpulver?
Skicka en kommentar