
- 1 kg lammfilé
- 3 stora lökar (riven)
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. svartpeppar
- 1 tsk. gurkmeja
- 1/2 kopp extra jungfru olivolja
- 1/2 tsk Saffran (valfritt)
- 4 medelstora tomater sumak (valfritt)
- Sumak (valfritt)
Gör så hä
Förbered Marinaden: Blanda olivolja, lök, gurkmeja, saffran, salt och svartpeppar. Skär lamm i 1 cm tjocka och 4-5 cm långa bitar. Ta inte bort all fett som du behöver för att smälta. Låt köttet marinera 24 timmar i kylskåp. Trä upp köttet i långa, tunna metall grillspett. Trä upp tomater separat på ett annat grillspett. Grilla i ca 5-10 minuter på varje sida, vänd ofta.
Servera med varmt ris och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar