lördag 5 juli 2008

Joojeh Kabab

Ingredienser: (4 portioner)

  1. 1 kg Kyckling

  2. 1/2 kopp extra jungfru olivolja

  3. 2 stora lökar (riven)

  4. 1/4 kopp Citronsaft

  5. 4 medelstora tomater

  6. 1 tsk Salt

  7. 1/2 tsk Svartpeppar

  8. 1/2 tsk Saffran

    Gör så här

    Förbered Marinad: Blanda olivolja, riven lök, saffran, citronsaft salt och svartpeppar. Tag bort skinn och ben från kycklingen. Skär den i små bitar. Låt kycklingen ligga i marinaden över natten i kylskåp.Trä upp kycklingen på långa, tunna metall grillspetten. Pensla med Marinaden. Trä upp tomater separat på ett annat grillspett. .Grilla i ca 5-10 minuter på varje sida, vänd ofta. Joojeh Kabab kan också vara beredda på ugnen. Förbered kyckling som tidigare, värm ugnen till 225-250° (en hög temperatur) och sätt kycklingen i ugnen.Servera varmt med basmatiris eller färskt bröd och njut!

Inga kommentarer: