fredag 4 juli 2008

Kabab-e Barg

Ingredienser: (2-4 portioner)

  1. 1 kg lammfilé

  2. 3 stora lökar (riven)

  3. 1 tsk. salt

  4. 1/2 tsk. svartpeppar

  5. 1 tsk. gurkmeja

  6. 1/2 kopp extra jungfru olivolja

  7. 1/2 tsk Saffran (valfritt)

  8. 4 medelstora tomater sumak (valfritt)

  9. Sumak (valfritt)

Gör så hä

Förbered Marinaden: Blanda olivolja, lök, gurkmeja, saffran, salt och svartpeppar. Skär lamm i 1 cm tjocka och 4-5 cm långa bitar. Ta inte bort all fett som du behöver för att smälta. Låt köttet marinera 24 timmar i kylskåp. Trä upp köttet i långa, tunna metall grillspett. Trä upp tomater separat på ett annat grillspett. Grilla i ca 5-10 minuter på varje sida, vänd ofta.
Servera med varmt ris och njut!

Inga kommentarer: