fredag 4 juli 2008

Kabab-e Koobideh

Ingredienser: (2-4 portioner)

  1. 500 g malet lammkött eller nötkött
  2. 2 stora lökar (riven)
  3. 1 stor ägg (vispade ägg)
  4. 1 tsk. salt
  5. 1/2 tsk. svartpeppar
  6. 1 tsk. gurkmeja
  7. 4 medelstora tomater
  8. sumak (valfritt)

Gör så här

Blanda kött, lök, ägg, salt, peppar och gurkmeja väl och låt stå i kylskåp över natten (eller under flera timmar). Ju kallare blandningen, desto bättre kommer den att hålla sig till de grillspetten. Dela upp blandningen i 10-12 portioner. Pressa köttet runt lång, tjock metall grillspett och forma jämnt. Trä upp tomater på en annan grillspett. Grilla dem i ungefär fem minuter på varje sida och vänd ofta.

Servera med varmt ris och njut!

1 kommentar:

Yavad sa...

Håller på att experimentera lite;)
Tror du det blir bra om man häller lite cream fresch och bakpulver?