lördag 5 juli 2008

Maahi Kabab (Fisk)

Ingredienser: (4 portioner)


  1. 1 hel färsk fisk (som lax eller torsk)

  2. 1 stor lök

  3. 1 vitlöksklyfta

  4. 1/2 kopp färsk limejuice

  5. 1/2 kopp extra jungfru olivolja

  6. 50 gram Koriander

  7. 50 gram Persilja

  8. 50 gram Mint

  9. 1/2 tsk Saffran

  10. 1 tsk Salt

  11. 1/2 tsk Svartpeppar

Gör så här

Skär fisken på längden. Låt huvudet på fisken sitta kvar och fjälla av noga med en kniv. Ta bort insidan av fisken, därefter tvätta inifrån och ut, och torka ordentligt.
Förbered såsen som följande: tvätta och hacka koriander, persilja och mint. Hacka lök och vitlök i väldigt små bitar. Blanda limejuice, olivolja, saffran, salt, svartpeppar och hackade koriander, persilja, mint och lök och vitlök väl. Lägg såsen inuti fisken samt pensla båda sidororna med såsen. Täck fisken med aluminiumfolie och sätt in den i ugnen på medelhög temperatur i 45 minuter till en timme. Observera dock att exakt tid beror på typ och storlek av fisk. Undvik att koka för länge. Lägga till mer sås 2 eller 3 gånger under matlagningen. Du kan dekorera fisk med skivor av lime eller citron och några persilja.

Inga kommentarer: